De contactgroep (vereniging) van Postactieven Groepen Geleide Wapens is bedoeld voor militairen en burgers die in het verleden gewerkt hebben bij het Ministerie van Defensie en geplaatst zijn geweest bij een van de groepen geleide wapens. Te weten 1GGW, 2GGW, 3GGW, 4GGW, 5GGW, 12GGW, GTMGW (Groep Techniek en Materieel Geleide Wapens) en/of van GGW DP en het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC). Ook personeel van staven, betrokken met de geleide wapens zijn van harte welkom als lid.

Naast een algemene ledenvergadering met social na afloop worden nog twee socials gehouden en wel een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Daarnaast worden twee keer een busreis of dergelijke gehouden en wel in de zomer en in de winter (bezoek Kerstmarkt). Verder zijn er nog evenementen waarvoor de Postactieven worden gevraagd door de organisatie. De kosten van het lidmaatschap zijn per € 10,00 per persoon per jaar.

De groepen geleide wapens werden opgericht in 1958 en zijn voornamelijk gestationeerd geweest in de Bundesrepublik Deutschland (BRD) op stellingen in Nord Rhein Westfalen en Niedersachsen.

In het begin waren er twee groepen NIKE waarvan het hoofdkwartier van 1GGW was gestationeerd in Handorf bij Münster, dat van 2GGW in Schöppingen bij Ahaus. Elke groep had 4 squadrons, voor 1GGW waren dat 118, 119, 120 en 121 Squadron. En voor 2GGW 220, 221, 222 en 223 Squadron.

Verder waren er 3 Groepen HAWK (3, 4 en 5GGW) waarvan de hoofdkwartieren waren gestationeerd in respectievelijk Blomberg, Hessisch Oldendorf en Stolzenau.

Verder was er een overkoepelende instandhoudinggroep GTMGW die voor de materieelvoorziening en het hogere klasse onderhoud zorgde.

Als gevolg van bezuinigingen werden 1 en 2GGW met GTMGW in 1975 samengevoegd tot 12GGW, 4 van de operationele NIKE squadrons (119, 121, 221 en 222) werden opgegeven, evenals de HAWK squadrons van 4GGW.